Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Svarta rosorna 1 - Uppdraget" by Camilla Lagerqvist # eBook PDF Kindle ePub Free

Svarta rosorna 1 - Uppdraget

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Svarta rosorna 1 - Uppdraget
  • Author : Camilla Lagerqvist
  • Release Date : January 03, 2017
  • Genre: Historical,Books,Kids,Fiction,Mysteries,
  • Pages : * pages
  • Size : 1343 KB

Description

Sommaren 1943 ska Maja fylla tretton Är. Hon bor i ett litet samhÀlle i VÀrmland. Bara nÄgra mil bort, pÄ andra sidan den norska grÀnsen, tas judiska familjer tillfÄnga och skickas till koncentrationslÀger.
NĂ€r Maja fĂ„r tvĂ„ nya vĂ€nner – den judiske pojken Ben och den norska flickan Hilde – förstĂ„r hon att kriget pĂ„gĂ„r nĂ€rmare Ă€n hon tror, och att inte heller i det fredliga Sverige kan man kĂ€nna sig riktigt trygg.
SĂ„ fĂ„r de tre vĂ€nnerna höra att nazisterna Ă€r ute efter en motstĂ„ndskvinna som kallar sig Svarta rosen och de bestĂ€mmer sig för att göra vad de kan för att varna henne, innan det Ă€r för sent. De inser att de mĂ„ste ta sig över grĂ€nsen och in i det ockuperade Norge – ett beslut som visar sig mycket farligare Ă€n de kunnat tro.
"De kallar sig Svarta rosorna. HÄll utkik efter deras emblem pÄ bokpÀrmen. Det Àr ocksÄ kÀnnetecknet pÄ en berÀttelse med omsorgsfull miljö- och tidsskildring, skriven med fingertoppskÀnsla för hur försiktigt man ska portrÀttera unga mÀnniskor."
-Arbetarbladet
"Den hÀr boken var jÀttebra! Den var bÄde -lÀrorik och spÀnnande att lÀsa. Man ville aldrig sluta lÀsa."
-Blekinge LĂ€ns Tidning
"Uppdraget Àr en viktig bok som ger en god -historisk inblick. Den Àr skriven pÄ en lÀttillgÀnglig prosa och med levande -personportrÀtt som engagerar djupt. HÀr -diskuteras mÄnga frÄgor om mod och jÀmlikhet, lika brÀnnande i romanens tid som nu."
-SmÄlandsposten
"Styrkan Àr, som sagt, intrigen: hÀr byggs ett krigs-Àventyr som inte pÄgÄr i en fantasivÀrld utan som hade kunnat vara alldeles pÄ riktigt. Det Àr just sÄ hÀr barn tÀnker och agerar."
-Sundsvalls Tidning
"Detta Àr en fantastisk bok med en dödlig -spÀnning. Det tar inte en -sekund att slÀngas in i Àventyret."
-Kamratposten
"Det Àr bara att konstatera att Camilla -Lagerqvist har absolut gehör för att fÄ -historisk tid att verka 100 % aktuell."
-Tidningen Kulturen
"Det Àr en rafflande Àventyrsbok som Camilla Lagerqvist har skrivit, kryddad med vanliga problem som kÀrlek, oroliga förÀldrar och framför allt hunger, hunger, hunger. Tummen upp!"
barnungdomsbloggen.wordpress.com


Free Books Download "Svarta rosorna 1 - Uppdraget" PDF ePub Kindle